english

YAJ arkitekter - Ylva Lindstedt & Jonas Nyberg arkitekter - förstasidan
om YAJ arkitekter

en grönare planet
ylva lindstedt + jonas nyberg


kontakta YAJ arkitekter
Think tank
YAJ i media
 
turism + varumärkesbyggande arkitektur
villor + vindar
boende stadsplaner
 

 

 

ylva Lindstedt + jonas nyberg

Ylva Lindstedt, arkitekt SAR/MSA, 1967, är utbildad vid Arkitektskolan vid Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg samt de båda danska arkitektskolorna, Kunstakademiets Arkitektskole i Köpenhamn och Arkitektskolen i Aarhus. Under 1996-98 var Ylva verksam som arkitekt i Kuala, Lumpur Malaysia. Ylva Lindstedt har också en fot i den akademiska världen via sin verksamhet som gästlärare och kritiker vid KTH/Arkitekturskolan.

Ylva har erfarenhet av arkitektyrkets samtliga skalor från planarbeten via byggnadskomplex och byggnader till inredning. Hon har också designat arenor, resort homes, flerbostadshus och enskilda lägenheter, villor och fritidshus, kontorsombyggnader, varumärkesbyggande kontorsinredningar. Skola, idrottshallar och utställning omfattas också av Ylvas yrkeserfarenhet.

Ylva är uppvuxen i Göteborg. Hon ägnar sin lediga tid, precis som Jonas, åt ashtanga-yoga samt friluftsliv med segling, skidåkning, dykning och långfärdsskridskor med familj och vänner. Den vilda naturen är en stor inspirationsskälla för både Jonas och Ylva. Välsmakande, vacker och ekologisk mat har också en viktig plats i Ylvas liv.

Jonas Nyberg, arkitekt SAR/MSA, 1967, är utbildad vid Arkitektskolan vid Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg samt Arkitektskolen i Aarhus. Under 1996-98 var Jonas verksam som arkitekt i Kuala Lumpur, Malaysia. Jonas har också varit yrkesverksam i London.

Jonas har erfarenhet av storskaliga plan- och infrastrukturprojekt såsom broar, resecentrum, järnvägsstationer. Han har också erfarenhet av offentliga byggnader såsom arenor, museum, rådhus, gästhamnar och yacht clubs. Bostäder i form av villor, resort homes, fritidshus och vindsombyggnader samt kontorsombyggnader, varumärkesbyggande kontorsinredningar och utställningar finns också i Jonas portfolio.

Sin fritid ägnar Jonas, liksom Ylva, helst åt ashtanga-yoga och friluftsliv i form av segling, skidåkning, dykning och långfärdsskridskor med familj och vänner. Den vilda naturen är en stor inspirationsskälla för både Jonas och Ylva. En god bok och spännande artiklar fångar också Jonas lediga tid i hängmattan på landet i Stockholms skärgård.