english

YAJ arkitekter - Ylva Lindstedt & Jonas Nyberg arkitekter - förstasidan
om YAJ arkitekter
kontakta YAJ arkitekter
Think tank
YAJ i media
 
turism + varumärkesbyggande arkitektur
villor + vindar
vindar på södermalm
villa criss cross

villa kapla
villa marensborg
villa i kuala lumpur
villa n13
villa s13
villa p14
villa k16
villa s41
fritidsboende i åre
villa i täby
fritidshus på aspö
villa i danderyd
fritidshus i båstad
kök i näsby park
villa i gifu, japan
råvindar i enskede
fler projekt
boende stadsplaner
 

 

 

arkitektritad villa på lidingö

villor + vindar

Med utgångspunkt i varje kunds specifika drömmar och personlighet designar vi moderna villor, vindsinredningar, lägenheter, fritidshus och tillbyggnader. De har också sin utgångspunkt i ett antal grundläggande värderingar som vi har, som vi också delar med våra kunder:

modern arkitektur med hög mysfaktor

För oss är ett hem en plats som är på en gång vilsam och inspirerande, som fyller dem som vistas där med en behaglig känsla av upprymdhet. Ett hem är också en plats för både fest och vardag, och som med nödvändighet gör livspusslet i en familj så smidigt och lustfyllt som bara är möjligt. I vår värld råder det ingen motsättning mellan funktion och estetik. Vår arkitektur är också modern – utan avkall på intimitet och hög mysfaktor!

rymd

Vi strävar efter att tänja upplevelsen av rum, eftersom rymd för oss är en kvalitet i sig. Det innebär t ex ofta byggnader med glidande övergångar mellan ute och inne, och bostäder som växer och krymper med årstiderna.

en grönare planet

Vi drivs av en övergripande ambition att skapa arkitektur som för oss till en grönare planet. Vi har en ekologisk baktanke med allt vårt arbete – i arkitekturens samtliga aspekter. Förutom uppenbara långsiktiga, globala miljövinster leder det till direkta mervärden för våra kunder i form av hälsosamt inomhusklimat och låga driftskostnader.

fria former och rationella konstruktioner

Vi har ett starkt intresse för konstruktion - fria former i våra byggnader vilar därför på rationella konstruktionsprinciper.

från idé till färdig byggnad

För att säkerställa en väl värd investering för kunden i form av smidig och kostnadseffektiv produktion samt ett lyckat slutresultat, tar vi gärna ett helhetsgrepp om projekten. Det innebär att vi helst leder kunden genom hela projektprocessen - från första idé till färdig byggnad. I vårt nätverk finns den tekniska expertis som krävs vid en projektering, t ex konstruktörer, VVS-konsulter, el-/belysningskonsulter och även inredningsarkitekter. Vi har också samarbete med ett antal skickliga byggnadsentreprenörer.

Varje projekt inleds med ett förutsättningslöst möte, som har det dubbla syftet att dels klargöra för kunden hur den process ser ut, som i samarbete med oss leder till ett arkitektritat hus, dels ge kunden möjlighet att låta personkemin avgöra huruvida vi är rätt samarbetspartner för just henne eller honom i den processen.

Varmt välkommen!

nattbild av veranda på fritidshus